Oštra rasprava o protjerivanju

Pijani migranti u Njemačkoj tukli prolaznike

Uhićena četvorica migranata iz Sirije, Irana i Afganistana
Vijesti / Svijet | 02. 01. 2019. u 20:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:  REUTERS/Michaela Rehle / Njemačka policija

Nakon niza migrantskih napada u bavarskom Ambergu tijekom vikenda, u Njemačkoj se ponovno razvila rasprava o pooštrenju zakona koji bi omogućili lakše protjerivanje osuđenih stranaca.

"Tražitelji azila koji počine kaznena djela moraju napustiti našu zemlju. I ako aktualni zakoni nisu dostatni, onda ih moramo mijenjati", rekao je ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer (Kršćansko-socijalna unija CSU) za dnevnik Bild.

"Događaji u Ambergu su me vrlo uznemirili. To su nasilni ekscesi koje ne možemo trpjeti", rekao je Seehofer koji je raspravu o pooštrenju zakona najavio već za sredinu siječnja.

Naime, četvorica alkoholiziranih migranata iz Afganistana, Irana i Sirije, u dobi od 17 do 19 godina, uhićena su nakon što su satima tumarala Ambergom u subotu i fizički napadala prolaznike. Pritom je dvanaest osoba ozlijeđeno, ali uglavnom lakše. Nasumično su napadali njemačke prolaznike i rasistički ih vrijeđali, javljaju lokalni mediji.

Kako prenosi njemački Bild, migranti su, prema riječima očevidaca, iz čista mira napali ljude u subotu navečer na željezničkoj postaji u Ambergu. Prvo su udarili 13-godišnjaka Nina M. u trbuh, a zatim i 29-godišnjeg Marca S. u lice.

Prilikom svog divljanja jednog muškarca gurnuli su niz stepenice, a jedna sedamnaestogodišnjakinja je završila u bolnici zbog ozljede glave. Pretučen je i jedan muškarac koji je pokušao pomoći žrtvama.

"Proklinjali su jednog od nas kao 'crnju', a zatim ga i udarili. Htjeli smo pobjeći, ali oni su nas uhvatili na semaforu. Bilo je najmanje šest osoba. Trojicu mojih prijatelja su tukli, mene su također udarali rukama i nogama", rekao je 17-godišnjak, također žrtva migrantskog napada, za Bild.

Kopirati
Drag cursor here to close