Pomoć

Pentagon šalje vojsku na granicu s Meksikom

Time će se ukupan broj aktivnih vojnika koji pružaju pomoć agentima carinske i granične službe povećati na oko 4350, kaže se u priopćenju.
Vijesti / Svijet | 04. 02. 2019. u 07:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pentagon šalje 3750 vojnika na jugozapadnu granicu s Meksikom na tri mjeseca kako bi pružili dodatnu pomoć graničnoj i carinskoj službi, objavilo je u nedjelju ministarstvo obrane.

Time će se ukupan broj aktivnih vojnika koji pružaju pomoć agentima carinske i granične službe povećati na oko 4350, kaže se u priopćenju, prenijela je Hina.

Pojašnjava se da se dodatne snage šalju na tri mjeseca.

Predsjednik Donald Trump koji stanje na granici opisuje kao krizu, trebao bi o imigraciji i svom prijedlogu o gradnji zida na granici između SAD-a i Meksika govoriti u utorak, u izvješću o stanju nacije.

Trumpov zahtjev da novac za zid bude uključen u proračun doveo je do spora s demokratima i privremene blokade vlade koja je trajala 35 dana i okončala se 25. siječnja.

Ako zastupnici ne uspiju postići dogovor o sigurnosti na granici do 15. veljače, Trump je zaprijetio da bi mogao uvesti izvanredno stanje kako bi zaobišao Kongres i osigurao novac za zid.

Kopirati
Drag cursor here to close