Poruka

Papa pozvao na "temeljito ekološko obraćenje"

"Ekološko obraćenje se mora radikalno shvatiti", kao "novo gledanje na život", na odnos prema čovjeku i prirodi, ocijenio je Papa.
Vijesti / Svijet | 12. 12. 2019. u 17:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tradicionalnoj poruci na Svjetski dan mira koja će se 1. siječnja čitati u svim crkvama, papa Franjo poziva na "temeljito ekološko obraćenje" koje uključuje nove međuljudske odnose i poštovanje "stvorenoga".

"Ponekad zbog pogrješnog shvaćanja naših vlastitih načela opravdavamo loš odnos prema prirodi, samovoljnu vladavinu ljudskog bića nad stvorenim, ratove, nepravdu i nasilje", požalio je Sveti Otac u tom dokumentu koji je kao i svake godine objavljen prije Svjetskog dana mira.

Ljudi se moraju, istaknuo je Papa, "ekološki obratiti" jer "za buduće naraštaje moramo njegovati i sačuvati prirodna bogatstva i brojne oblike života te samu Zemlju", prenosi Hina.

"Ekološko obraćenje se mora radikalno shvatiti", kao "novo gledanje na život", na odnos prema čovjeku i prirodi, ocijenio je Papa.

Argentinac Jorge Bergoglio u svojoj poruci kaže da su ratovi i sukobi, koji su se "sve većom razornom snagom" nizali tijekom ljudske povijesti, rezultat "eksploatacije i korupcije koje hrane mržnju i nasilje".

U poruci mira je još jednom - kao i u prigodi nedavnog posjeta Japanu - osudio nuklearno odvraćanje koje "može stvoriti samo privid sigurnosti".

"Ne možemo težiti očuvanju međunarodne stabilnosti iz straha od uništenja, u ravnoteži koja nikad nije bila nestabilnija i koja visi na rubu nuklearnog ponora", rekao je Sveti Otac.

Kopirati
Drag cursor here to close