Telefonom

Papa Franjo čestitao Bidenu pobjedu

Demokrat je rekao da želi "surađivati s Papom, na temelju zajedničkog vjerovanja u dostojanstvo i jednakost čovječanstva na pitanjima poput brige za marginalizirane i siromašne...''
Vijesti / Svijet | 12. 11. 2020. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo čestitao je novoizabranom američkom predsjedniku Joeu Bidenu, koji će kada prisegne postati drugi katolički predsjednik nakon Johna F. Kennedyja, objavio je u četvrtak Bidenov tim.

"Novoizabrani predsjednik Joe Biden je jutros razgovarao s papom Franjom. Zahvalio mu je na blagoslovu i čestitkama", piše u priopćenju Bidenovog tima.

Demokrat je rekao da želi "surađivati s Papom, na temelju zajedničkog vjerovanja u dostojanstvo i jednakost čovječanstva na pitanjima poput brige za marginalizirane i siromašne, krizu klimatskih promjena i prihvat i integraciju migranata i izbjeglica u naše zajednice", kaže se u priopćenju.

Joe Biden koji je irskog podrijetla obrazovan je u katoličkoj školi, živi otvoreno svoju vjeru i gotovo svakog tjedna odlazi na misu u malu crkvu u svom gradu Wilmington u Delawareu.

Njegovu pobjedu, objavljenu u subotu još nije priznao njegov protivnik, republikanac Donald Trump koji tvrdi da je Biden izabran krađom glasačkih listića.

Na pitanje o Trumpu 2016. godine, Papa je rekao da "osoba koja želi graditi zidove a ne mostove nije kršćanin".

Trump je ocijenio "sramotnim što jedan vjerski vođa dovodi u sumnju nečiju vjeru", prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close