Jakarta – Palkanpinang

Pao Boeing sa 188 putnika

Boeing 737 nestao je s radara otprilike deset minuta nakon uzlijetanja, a novine Straits Times navode da je letio na liniji Jakarta – Palkanpinang
Vijesti / Svijet | 29. 10. 2018. u 08:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrakoplov indonezijskoga Lion Aira sa 188 putnika i članova posade srušio se u ponedjeljak u more kod otoka Jave, nedugo nakon polijetanja iz glavnog grada Jakarte, priopćila je indonezijska agencija za traganje i spašavanje, piše Hina.

Boeing 737 nestao je s radara otprilike deset minuta nakon uzlijetanja, a novine Straits Times navode da je letio na liniji Jakarta – Palkanpinang na otoku Banka u Indoneziji.

Pretpostavlja se da je pao u području zapadne obale otoka Jave. Informacije zasad cure na kapaljku, no BBC doznaje da su u zrakoplovu bile dvije bebe te najmanje jedno dijete.

U tijeku je akcija traganja i spašavanja. Brodovi, helikopteri i oko 130 ronioca poslano je u blizinu moguće lokacije pada, koja je udaljena oko 34 nautičke milje od obale Jakarte.

Strahuje se da nema preživjelih.

Lion Air najveća je privatna aviokompanija iz Indonezije koja operira na 126 aerodroma u Indoneziji, Singapuru, Vijetnamu, Maleziji i Saudijskoj Arabiji.

Kopirati
Drag cursor here to close