Kao iz filmova

Usred oceana pala srpska kriminalna skupina s 800 kg kokaina

Nakon višemjesečnog operativnog rada pripadnika kriminalističke policije, točnije Službe za borbu protiv organiziranog kriminala i Tužiteljstva za organizirani kriminal, u suradnji s kolegama iz Španjolske i Velike Britanije uspješno je realizirana.
Vijesti / Svijet | 02. 09. 2019. u 17:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je danas da je na osnovu operativnih podataka srpske policije u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom oceana zaplijenjeno oko 800 kilograma kokaina i razotkrivena kriminalna skupina, sačinjena pretežno od srpskih državljana, koja se bavila krijumčarenjem tog narkotika iz Južne Amerike u Europu.

"Nakon višemjesečnog operativnog rada pripadnika kriminalističke policije, točnije Službe za borbu protiv organiziranog kriminala i Tužiteljstva za organizirani kriminal, u suradnji s kolegama iz Španjolske i Velike Britanije uspješno je realizirana zapljena oko 800 kilograma kokaina", rekao je Rebić.

Prema njegovim riječima, nakon prikupljenih informacija da se ova organizirana kriminalna skupina bavi distribucijom narkotika, kao i saznanja o konkretnom načinu i vremenu transporta kokaina iz Južne Amerike, pripadnici srpske kriminalističke policije su sa tim saznanjima upoznali španjolske kolege.

Španjolska policija, na osnovu tih informacija, kako je naveo direktor, u Atlanskom oceanu zaustavila je jedrilicu u kojoj je pronađen kokain. Rebić je istaknuo da su tom prilikom kolege iz Španjolskoj uhitile trojicu osumnjičenih članova posade, koji su državljani Srbije, Meksika i Rusije 

Direktor srpske policije je dodao da je istovremeno u Srbiji izvršen pretres na četiri lokacije i da su uhićene još dvije osobe osumnjičene kako su, kao članovi ove organizirane kriminalne skupine, davali logističku potporu trojici uhićenih na jedrilici, dok se za jednom osobom intenzivno traga.

"Ova akcija jasno pokazuje opredijeljenost i posvećenost srpske policije u borbi protiv narkotrafikinga i čestitam pripadnicima kriminalističke policije na ovom izuzetno dobrom rezultatu i zahvaljujem kolegama iz Španjolske i Velike Britanije na uspješnoj suradnji", zaključio je Rebić, prenosie Nezavisne.

Kopirati
Drag cursor here to close