Srbija

Ovako noćas izgleda Bulevar kralja Aleksandra u Beogradu

Nekoliko tisuća nezadovoljnih građana okupilo se i u srijedu poslijepodne na ulicama Beograda kako bi opet prosvjedovali protiv uvođenja strožih epidemioloških mjera, ali i protiv režima predsjednika Aleksandra Vučića.
Vijesti / Svijet | 08. 07. 2020. u 22:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reporter N1 televizije javlja da su na mjesto nemira stigli i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice. Demonstranti skaču i uzvikuju - "Tko ne skače, taj je Vučić! Ostavke!"

/ Ovako noćas izgleda Bulevar kralja Aleksandra u Beogradu

Naime, nekoliko tisuća nezadovoljnih građana okupilo se i u srijedu poslijepodne na ulicama Beograda kako bi opet prosvjedovali protiv uvođenja strožih epidemioloških mjera, ali i protiv režima predsjednika Aleksandra Vučića.

/ Ovako noćas izgleda Bulevar kralja Aleksandra u Beogradu

Nakon okupljanja u 18 sati ispred Filozofskog fakulteta povorka je zajedno s liderima opozicije koji su bojkotirali nedavne izbore krenula prema Skupštini Srbije. Manja skupina ljudi okupila se i ispred Predsjedništva Srbije čiju zgradu su opkolile brojne policijske snage, a postavljena je i zaštitna ograda.

Kako vlasti ne žele reprizu sinoćnjih nereda, danas je Beograd pod policijskom opsadom.

/ Ovako noćas izgleda Bulevar kralja Aleksandra u Beogradu

Do prvih sukoba s policijom došlo je oko 20.20 sati. Prosvjednici su počeli gađati policajce tvrdim predmetima i bakljama pa su policajci uzvratili ispaljivanjem suzavaca.

Video: Demonstranti uglas: "Ko ne skače taj je Vučić!"

Demonstranti su potom policiju okupljenu ispred Skupštine zasuli s nekoliko desetaka baklji i topovskim udarima, a probijena je i zaštitna ograda. Policajci su tada krenuli u protunapad i uspjeli su odbiti ofenzivu prosvjednika.

  / Ovako noćas izgleda Bulevar kralja Aleksandra u Beogradu

Policija je krenula rastjerivati ljude okupljene ispred Skupštine pa je nastao stampedo. U sukobu s policijom u Bulevaru kralja Aleksandra je ozlijeđeno je nekoliko prosvjednika

Kopirati
Drag cursor here to close