Hrvatska

Otkrivene još dvije lažne diplome

Divjak je napisala kako su nakon 50 radnih dana, otkako je identificirana prva prijevara i pokrenuta inicijativa za provjeru vjerodostojnosti isprava u resoru znanosti i obrazovanja, otkrili ukupno deset lažnih isprava
Vijesti / Svijet | 25. 03. 2019. u 12:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak objavila je u ponedjeljak na svom Facebooku da su otkrivene još dvije krivotvorene isprave, jedna kod osobe koja je od 2015. godine s krivotvorenom diplomom fizike i tehnike radila u osnovnoj školi, a druga je s lažnom ispravom radila kao vozač u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju. 

Divjak je napisala kako su nakon 50 radnih dana, otkako je identificirana prva prijevara i pokrenuta inicijativa za provjeru vjerodostojnosti isprava u resoru znanosti i obrazovanja, otkrili ukupno deset lažnih isprava, prenosi Hina. 

"Posljednje dvije nedavno otkrivene krivotvorene isprave su diploma Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu te svjedodžba za vozača motornoga vozila. Osoba s diplomom fizike i tehnike radila je od 2015. godine u osnovnoj školi, dok je osoba s krivotvorenom svjedodžbom radila u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju kao vozač", stoji u izjavi. 

Dodala je da obje osobe više ne rade s mladim ljudima, a institucije u kojima su varalice radile obavijestile su mjerodavna tijela koja postupaju po daljnjoj proceduri. 

Početkom godine Republika Hrvatska krenula je u provjeru oko 90 tisuća diploma osoba zaposlenih u sustavu obrazovanja i znanosti, nakon što je kod jedne zaposlenice Ministarstva znanosti i obrazovanja otkrivena osoba s krivotvorenom diplomom Sveučilišta u Zagrebu.

Kopirati
Drag cursor here to close