Dug 183 metra

Otkriven tajni tunel ispod granice Arizona-Meksiko kojim je krijumčarena droga

Tunel je vodio od San Luisa na jugu Arizone preko granice do San Lusi Rio Colroada.
Vijesti / Svijet | 24. 08. 2018. u 08:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Granična policija Arizone otkrila je tunel za krijumčarenje droge koji je napravljen ispod granice s Meksikom. Tunel je prokopan u kuhinji bivšeg KFC-ovog objekta u Arizoni.

Vodio je od San Luisa na jugu Arizone preko granice do San Lusi Rio Colroada. Visok je 1,5 metara, širok skoro metar, a dug 183 metra.

Policija je otkrila ovaj tunel nakon što je uhitila vlasnika starog KFC-a tijekom zaustavljanja u prometu.

Policija je kod Ivana Lopeza pronašla 18 kilograma metamfetamina, šest grama kokaina, tri kilograma fentanila, 13 kilograma bijelog heroina i šest kilograma smeđeg heroina. Sve je to prevozio u svom kamionu. Ulična vrijednost svega ovoga je veća od 1,1 milijun američkih dolara. Sama količina fentanila je bila dovoljna za tri milijuna doza.

Lopez koji žuvi u Yumi, Arizona, krenuo je od bivšeg restorana brze hrane gdje se kratko zadržao i viđen je kako podiže kutije za alat na imanju.  Droga je bila skrivena u njima.

Kupio je ovo imanje u travnju plativši ga 389.000 dolara u gotovini. Udaljeno je 200 metara od granice.

Policija je kazala kako je pravljenje ovakvog tunela bilo veoma skupo i da su u tome sudjelovali ljudi s obje strane granice. Otkrili su ga dva dana nakon što su uhitili Ivana. Tunel završava ispod kreveta u nekoj prostoriji, ali nisu navedeni detalji.

Kopirati
Drag cursor here to close