Uhićeno pet osoba

Osujećen teroristički napad u Nizozemskoj

Nizozemska i njemačka policija uhitile su u subotu pet osoba osumnjičenih za pripremanje terorističkog napada u Nizozemskoj.
Vijesti / Svijet | 30. 12. 2018. u 08:17 Nezavisne novine

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizozemska i njemačka policija uhitile su u subotu pet osoba osumnjičenih za pripremanje terorističkog napada u Nizozemskoj.

Nizozemska policija je priopćila da su četiri osumnjičene osobe uhićene u Rotterdamu i da je policija izvršila pretres nekoliko lokacija.

U priopćenju nizozemske policije se navodi da se istraga nastavlja da bi se utvrdio obim moguće prijetnje.

Prethodno je njemačka policija objavila da je u subotu uhitila Sirijca osumnjičenog da je planirao da izvrši teroristički napad u Nizozemskoj.

Policija je navela da je 26-godišnji Sirijac uhićen u Mainzu, gradu na zapadu Njemačke, nakon što je Nizozemska uputila zahtjev za njegovu ekstradiciju.

Osumnjičeni Sirijac nema prijavljen boravak, kao ni krivični dosje u Njemačkoj, dodaje policija.

Policija, koja je pretresla stan u kom je Sirijac pronađen, navodi da ne može da iznese više detalja jer je ovo slučaj kojim se bavi nizozemska policija u Rotterdamu, prenosi AP.

Reuters navodi da će osumnjičeni Sirijac u nedjelju biti izveden pred suca, a da će viši regionalni sud u Koblenzu odlučiti o njegovom izručenju.

Kopirati
Drag cursor here to close