Daleko od nas

Ostavka zbog cijepljenja 10 osoba preko reda

Ranije ovoga mjeseca u Peruu su sa svojih pozicija morali otići ministri zdravstva i vanjskih poslova zbog toga što je otkriveno da su brojni dužnosnici cijepljeni i prije no što je započeo nacionalni imunološki program…
Vijesti / Svijet | 20. 02. 2021. u 07:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Argentinski ministar zdravstva Gines Gonzalez Garcia podnio je ostavku na svoju dužnost nakon što je otkriveno kako su neke osobe do cjepiva protiv virusa COVID-19 došle preko veze.

Garcia je putem twittera priznao kako su određene osobe mogle izbjeći redovnu proceduru vezanu uz cijepljenje zbog "nenamjerne konfuzije" u njegovu uredu dok je on bio odsutan, prenijela je Hina.

Iz povjerljivih izvora saznaje se kako je argentinski predsjednik Alberto Fernandez zatražio ostavku ministra zdravstva nakon javnih optužbi kako je barem 10 osoba primilo cjepivo ne poštujući redovnu proceduru, a među njima je bio i poznati stariji novinar Horacio Verbitsky koji je izjavio da je cijepljen nakon što je izravno razgovarao s ministrom.

"Nazvao sam svog starog prijatelja Ginesa Gonzaleza Garciju i on mi je rekao neka odem u bolnicu Posadas po cjepivo", kazao je Verbitsky u razgovoru za jednu radijsku postaju.

Ranije ovoga mjeseca u Peruu su sa svojih pozicija morali otići ministri zdravstva i vanjskih poslova zbog toga što je otkriveno da su brojni dužnosnici cijepljeni i prije no što je započeo nacionalni imunološki program, a zato je otvorena i kriminalistička istraga protiv bivšeg predsjednika.

 

Kopirati
Drag cursor here to close