Čak tri sekunde

Osobni fotograf Kim Jong-Una dobio otkaz jer je blokirao pogled na njega

Čovjek koji je poznat samo pod nadimkom Ri je otpušten nakon što je tragajući za boljim pozicijama s kojih bi fotografirao sjevernokorejskog diktatora za vrijeme takozvanih izbora, kratkotrajno blokirao pogled na njega.
Vijesti / Svijet | 22. 03. 2019. u 19:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot/Youtube  / Osobni fotograf Kim Jong-Una dobio otkaz jer je blokirao pogled na njega

Kim Jong-un je navodno okrivio svog osobnog fotografa da je naškodio njegovoj 'uzvišenoj časti' blokirajući pogled okupljenih na njega na tri sekunde, piše Daily Mail.

Čovjek koji je poznat samo pod nadimkom Ri je otpušten nakon što je tragajući za boljim pozicijama s kojih bi fotografirao sjevernokorejskog diktatora za vrijeme takozvanih izbora, kratkotrajno blokirao pogled na njega.

Prekršio sva pravila

Navodno je okrivljen jer se 'postavio u kut snimanja na način da je bljeskalica fotoaparata prekrila vrat Voljenog i Poštovanog druga Vođe'.

Također je okrivljen jer je prekršio dva važna pravila; da se ne smije fotografirati Vođu s manje od dva metra udaljenosti i da se fotografija ili video ne smije snimati direktno ispred njega. 

Fotograf je zatim otpušten i izbačen iz Radničke partije Koreje, što ga je učinilo građaninom drugog reda. To je veliki pad za čovjeka kojem je još mjesec dana ranije povjereno da dokumentira susret s Donaldom Trumpom u Vijetnamu.

Protupartijski čin

Incident se dogodio kad se Kim pojavio pred narodom povodom takozvanih izbora. Diktator se tom prilikom pojavio da bi glasao a, kad je krenuo mahati publici, Ri je stao ispred njega da bi ga fotografirao.

Drugi fotoaparat koji se nalazio iza publike je uhvatio točan trenutak kad je Ri doživio susret sa svojom sudbinom, a snimka je kasnije prikazana na televiziji. 

Izvor koji je upoznat sa situacijom je razgovarao s novinarima iz Južne Koreje i kazao da je ovaj fotografov kiks tretiran kao 'protupartijski čin podrivanja njezinog dostojanstva'.

Drugi izvor je kazao novinama da je Ri otpušten gotovo istog trenutka.

Izbori u Sjevernoj Koreji se uobičajeno smatraju prevarom, a vladajuća Radnička partija je nedavno pobijedila s nevjerojatnih 607 od ukupnih 687 mjesta u Narodnom parlamentu.

Druge dvije stranke su povezane s Radničkom partijom i samo jedan kandidat se pojavljuje na svakom glasačkom listiću i iako njegovo ime može biti prekriženo, taj se potez smatra izdajničkim, piše Daily Mail, navodi Jutarnji.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close