Uzrok se ne zna

Osmogodišnji dječak umro nakon što ga je privela granična policija SAD-a

Dječak i njegov otac bili su pritvoru CBP-a 24. prosinca kada je jedan od djelatnika granične policije primijetio znakove bolesti, priopćio je CBP.
Vijesti / Svijet | 26. 12. 2018. u 00:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / 

Osmogodišnji dječak iz Guatemale umro je u utorak u noći nakon što su ga priveli pripadnici granične policije Sjedinjenih Država, objavila je Granična i carinska služba SAD-a (CBP), a dječak je drugo dijete koje je u prosincu umrlo nakon privođenja prilikom pokušaja ilegalnog prelaska granice iz Meksika u SAD.

Bio je u pritvoru s ocem

Dječak i njegov otac bili su pritvoru CBP-a 24. prosinca kada je jedan od djelatnika granične policije primijetio znakove bolesti, priopćio je CBP. Otac i dječak su prebačeni u bolnicu u Alamogordu u saveznoj državi New Mexico, gdje je dječaku dijagnosticiran prehlada i vrućica dani amoxicillin i ibuprofen te su potom otpušteni iz bolnice.

Kasnije te večeri dječak je počeo povraćati i prebačen je natrag u bolnicu. Umro je u bolnici ubrzo nakon ponoći, rekao je CBP, a uzrok smrti još nije službeno utvrđen, piše Hina.

Druga smrt migranta u tek mjesec dana

Identit dječaka i oca nije objavljen, a CBP je u izjavi najavio da će objaviti više pojedinosti kada bude dostupne i u odgovarajuće vrijeme.

To je ovog mjeseca druga smrt djeteta migranta koje je privedeno nakon što je pokušalo ilegalno prijeći granicu Meksika i SAD-a.

Ranije ovog mjeseca umrla je sedmogodišnja Jaklein Caal, također iz Guatemale, nakon što ju je zajedno s njenim ocem privela granična policija SAD-a.

Kopirati
Drag cursor here to close