Priprema za kampanju

Osam katalonskih čelnika traži puštanje na slobodu

Smijenjeni potpredsjednik Oriol Junqueras, jedan od glavnih kandidata proseparatističke stranke zatražio je da bude pušten kako bi mogao sudjelovati u kampanji za izbore.
Vijesti / Svijet | 01. 12. 2017. u 09:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osam bivših katalonskih dužnosnika koji u pritvoru čekaju suđenje će se pojaviti danas pred Vrhovnim sudom nakon što je zatraženo njihovo puštanje uoči izbora koji će biti održani 21. prosinca ove godine.

Smijenjeni potpredsjednik Oriol Junqueras, jedan od glavnih kandidata proseparatističke stranke zatražio je da bude pušten kako bi mogao sudjelovati u kampanji za izbore koji su raspisani nakon neuspjelog referenduma i deklaracije o otcjepljenju Katalonije od Španjolske.

Junqueras i još sedam članova regionalne vlade su uhićeni 2. studenoga i suočavaju se sa optužbama za zloupotrebu položaja, pobunu i nenamjensko trošenje novca.

Oni su pod vodstvom katalonskog predsjednika Carlesa Puigdemonta, koji je napustio zemlju, predvodili pokušaj otcjepljenja, ali su državne vlasti suspendirale autonomiju i optužile čelnike separatista, javlja AFP.

Kopirati
Drag cursor here to close