Na više lokacija

Optužena skupina koja je krijumčarila cigarete iz BiH

Optužnicom su obuhvaćena šestorica hrvatskih državljana, od kojih četvorica imaju i državljanstvo BiH.
Vijesti / Svijet | 18. 04. 2019. u 16:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uskok je nakon istrage pred splitskim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv skupine krijumčara koji su nezakonitim uvozom cigareta iz BiH proračun navodno oštetili za 800 tisuća kuna (oko dvjesto tisuća maraka) i međusobno podijelili oko sto trideset tisuća maraka zarade.

Optužnicom su obuhvaćena šestorica hrvatskih državljana, od kojih četvorica imaju i državljanstvo BiH.

"Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su se, od 8. travnja do 4. srpnja 2018., na području Splitsko-dalmatinske županije, Zagreba, Karlovca i Makarske, povezali u zajedničko djelovanje radi pribavljanja nepripadne imovinske koristi kupovinom i krijumčarenjem velikih količina cigareta iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku te njihovom daljnjom prodajom", izvijestio je Uskok.

Cigarete je navodno u BiH nabavljao prvookrivljeni šef kriminalne skupine, nakon čega su ostali preuzimali cigarete, skrivali ih u raznim vozilima i krijumčarili u Hrvatsku te ih odvozili u Zagreb, Karlovac i Makarsku gdje ih je radi skladištenja i daljnje prodaje preuzimao drugookrivljeni.

Na taj su način u više navrata iz BiH u Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 5350 šteka cigareta, čime su, na ime neplaćenih carinskih i drugih davanja, proračun oštetili za najmanje 800.000 kuna. Istovremeno, prema ranijem dogovoru međusobno su podijelili pola milijuna kuna zarade, navodi Uskok.

Kopirati
Drag cursor here to close