Kolaps

Oluja Ignatz prouzročila probleme u prometu u Njemačkoj

Željeznički promet u najmnogoljudnijoj saveznoj pokrajini Sjevernoj Rajni-Vestfaliji prekinut je u potpunosti, što je uzrokovalo zastoje i u međugradskom prometu na području cijele zemlje.
Vijesti / Svijet | 21. 10. 2021. u 16:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Epa / Oluja Ignatz prouzročila probleme u prometu u Njemačkoj

Oluja Ignatz prouzročila je u četvrtak djelomični kolaps željezničkog prometa u Njemačkoj, a grane na kolnicima uzrokuju mnoge zastoje i u cestovnom prometu.

Željeznički promet u najmnogoljudnijoj saveznoj pokrajini Sjevernoj Rajni-Vestfaliji prekinut je u potpunosti, što je uzrokovalo zastoje i u međugradskom prometu na području cijele zemlje. Željeznički promet je prekinuti i između Koelna i Amsterdama i Bruxellesa, prenosi Hina.

U velikim dijelovima istočnog dijela Njemačke brzina vlakova je ograničena na 80km/h, dok su brojne željezničke linije zatvorene.

Video: HERBSTSTURM IGNATZ: Erste Schäden durch Orkan-Böen in Deutschland - Chaos bei der Bahn | WELT Thema

U pokrajini Porajnje-Falačka autocesta 61 je blokirana zbog teretnih vozila koji su se zbog naleta vjetra prevrnuli i blokirali kolnik.

U Berlinu je vatrogasna služba proglasila izvanredno stanje i u međuvremenu izlazi na teren samo u slučajevima u kojima su direktno ugroženi ljudski životi, dok se otklanjanje grana na cestama i oslobađanje automobila na koje su se srušila stabla ostavlja za kasnije.

Još su jučer svi javni parkovi u Berlinu najavili da će danas zbog oluje biti zatvoreni. Uprava Parkova pruske zaklade je upozorila na moguće masovno rušenje stabala zbog korijena koji su oslabljeni višegodišnjim sušama.

Meteorološka služba je za Berlin i okolni Brandenburg najavila orkanski vjetar s naletima do 100 km/h.

Kopirati
Drag cursor here to close