Vojni udar

Okrutna Turska: Doživotni zatvor za 92 osobe

Dvanaest optuženih dobilo je kazne doživotnog zatvora bez prava na uvjetno oslobađanje, a među njima su nekadašnji zapovjednici odjela u kopnenim trupama…
Vijesti / Svijet | 30. 12. 2020. u 11:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud u Turskoj izrekao je danas kazne doživotnog zatvora za 92 osobe koje su proglašene krivim za sudjelovanje u pokušaju vojnog udara 2016. godine, javila je državna agencija Anadolija.

Među njima su i bivši visoki vojni dužnosnici, prenosi Srna.

Više od 250 ljudi ubijeno je u pokušaju svrgavanja vlasti 15. srpnja 2016. godine, kada su pobunjeni vojnici preuzeli kontrolu nad borbenim zrakoplovima, helikopterima i tenkovima i pokušali zauzeti ključne institucije.

Dvanaest optuženih dobilo je kazne doživotnog zatvora bez prava na uvjetno oslobađanje, a među njima su nekadašnji zapovjednici odjela u kopnenim trupama, navodi Anadolija.

Prošlog mjeseca izrečene su zatvorske kazne liderima vojnog udara, za koji Ankara optužuje pristalice imama iz SAD Fetulaha Gulena. On je demantirao da je umiješan na bilo koji način.

Zbog veza sa Gulenom privedeno je oko 292.000 ljudi, a blizu 100.000 u pritvoru čeka suđenja, objavile su turske vlasti.

Kopirati
Drag cursor here to close