Plenković

Odluka o nabavi zrakoplova nakon očitovanja Izraela i SAD-a

Suprotno onome što smo imali kao informaciju u cijelom procesu koji je vođen u posljednje skoro dvije godine, sada je došlo do određenih problema, gdje od SAD-a postoje rezerve u pogledu transfera...
Vijesti / Svijet | 03. 01. 2019. u 11:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković izjavio je u četvrtak kako očekuje konačna i jasna očitovanja Izraela i SAD-a o nabavi višenamjenskih borbenih zrakoplova, te najavio kako će Vlada nakon toga donijeti odluku o sudbini tog natječaja. 

''Očekujemo konačna i jasna očitovanja Izraela i SAD-a i nakon toga ćemo donijeti odluke. Vlada čvrsto stoji kod odluke da možemo ići u fazu realizacije isključivo onakve ponude kakva je bila prihvaćena i predložena od stručnog tima Ministarstva obrane.  Sve ostalo zahtijevat će našu odluku da se taj proces poništi, a nakon toga ćemo donositi odgovarajuće odluke kako dalje u vezi te strateške odluke'', rekao je Plenković na početku Vladine sjednice. 

Podsjetio je kako postoje poteškoće između Izraela i SAD-a u kontekstu dobivanja tzv. suglasnosti za transfer tehnologija trećoj strani, pri čemu je u konkretnom slučaju Hrvatska treća strana, prenosi Hina. 

''Suprotno onome što smo imali kao informaciju u cijelom procesu koji je vođen u posljednje skoro dvije godine, sada je došlo do određenih problema, gdje od SAD-a postoje rezerve u pogledu transfera tehnologije koja je izvorno američka, a nadograđena je izraelskom tehnologijom'',  kazao je hrvatski premijer. 

U svakom slučaju, dodao je Plenković, nije nam drago što je do ovoga došlo ali nastojimo sada indentificirati razloge problema, a nakon toga ćemo donositi odgovarajuće odluke. 

Kopirati
Drag cursor here to close