Hrvatska vlada

Odbacili navode o pokušaju utjecaja na slovenske medije

Iz Vlade su odbačene takve optužbe, a i Sigurnosno-obavještajna agencija poručila je u utorak da su to "netočne i tendenciozne konstrukcije".
Vijesti / Svijet | 09. 04. 2019. u 17:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najodlučnije i u potpunosti odbacujemo sve navode o pokušaju bilo kakvog utjecaja hrvatske Vlade na slovenske medije, poručeno je u utorak iz Banskih dvora u povodu tvrdnji slovenskih medija da je prvi čovjek Styrije u Hrvatskoj Ivan Tolj, predstavivši se kao posrednik hrvatske Vlade, pokušao spriječiti slovenske medije da izvjeste o navodnom SOA-inom prisluškivanju slovenskih dužnosnika. 

Nakon što je slovenski premijer Marjan Šarec prethodno ustvrdio da je hrvatska SOA prisluškivala bivšeg slovenskog arbitra u postupku o granici Jerneja Sekoleca i slovensku dužnosnicu Simonu Drenik kako bi diskreditirala arbitražni proces, u ponedjeljak je slovenski POP-TV ustvrdio da je Tolj pokušao zaustaviti emitiranje reportaže o prisluškivanju, predstavivši se kao posrednik hrvatske Vlade. 

Iz Vlade su odbačene takve optužbe, a i Sigurnosno-obavještajna agencija poručila je u utorak da su to "netočne i tendenciozne konstrukcije". 

"Kao što smo već ranije naveli, SOA ne komentira medijske spekulacije, ali vas izvještavamo da su objave 24ur koje se tiču SOA-e netočne i tendenciozne konstrukcije. Radi se o nastavku medijske kampanje pojedinih medija u BiH kojima se željelo kompromitirati SOA-u i Republiku Hrvatsku lažnim optužbama o novačenju salafita za krijumčarenje oružja u BiH i nezakonitom djelovanju SOA-e protiv susjednih država", stoji u odgovoru SOA-e Hini.

Kopirati
Drag cursor here to close