Zveckanje

Nuklearno zveckanje: Tko je jači?

Rusija sada zauzima prvo mjesto u svijetu prema broju jedinica suvremene oklopne tehnike, automobilske tehnike i topovskog i raketnog naoružanja.
Vijesti / Svijet | 13. 08. 2018. u 11:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suradnici CIA-e i istraživači snaga za specijalne operacije SAD procjenjuju da najnovije rusko nuklearno naoružanje nadilazi američke i kineske konkurente po snazi za 5,5 odnosno 11,1 put.

Balistička raketa Sarmat ima snagu od 50.000 kilotona, a najnovija torpeda Status 6 100.000 kilotona.

Rusija sada zauzima prvo mjesto u svijetu prema broju jedinica suvremene oklopne tehnike, automobilske tehnike i topovskog i raketnog naoružanja, prenijela je Srna.

Ipak, američki general John E. Hyten smatra da su SAD ''pouzdano zaštićene'' od bilo kojeg nuklearnog oružja, uključujući i rusko.

''Naša sposobnost odvraćanja ne dovodi se u sumnju i ostaje van konkurencije. U stanju smo da dominiramo i odgovorimo na svaki napad, nezavisno od toga odakle dolazi'', tvrdi Hyten.

On smatra da Moskva zaostaje za Washingtonom u nuklearnim kapacitetima, a da se superiornost Pentagona ogleda u podvodnoj floti i lokacijama za raketna lansiranja razmještenim po cijeloj teritoriji SAD.

Kopirati
Drag cursor here to close