Suđenje

Novinarka koja je nogom udarala migrante oslobođena

Ona je ranije na prvostupanjskom i drugostupanjskom sudu osuđena na uvjetnu trogodišnju kaznu zatvora jer je u rujnu 2015. u jeku migrantske krize udarila nogom migranta koji je držao dijete u naručju.
Vijesti / Svijet | 31. 10. 2018. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mađarska televizijska novinarka Petra Laszlo koja je nogom udarala migrante koji su 2015. bježali od policije u utorak je oslobođena.  

Ona je ranije  na prvostupanjskom i drugostupanjskom sudu osuđena na uvjetnu trogodišnju kaznu zatvora jer je u rujnu 2015. u jeku migrantske krize udarila nogom migranta koji je držao dijete u naručju.  

Vrhovni sud Mađarske u utorak je ocijenio da njen potez, iako moralno neispravan, nije predstavljao vandalizam, da se radi o "prekršaju, te se kazneni postupak treba obustaviti". 

U incidentu na granici Mađarska i Srbije u rujnu  2015. migranti i izbjeglice probili su policijsku barijeru. 

Tijekom snimanja tog incidenta Laszlo je udarila mladu djevojku i  oca s malim dječakom.

 U to vrijeme, veliki broj ljudi, mnogi bježeći od nasilja na Bliskom istoku, pokušavali su doći do zapadne Europe preko zemalja poput Mađarske.

Laszlo  je radila za mađarski TV kanalom N1 koji ju je otpustio nakon što je snimka otišla u javnost. Otac i sin koji su bili na snimci, kad ih je Laszlo udarila, kasnije su dobili azil u Španiji, a otac je dobio posao nogometnog trenera, prenosi BBC. 

Video: Hungarian journalist Petra Laszlo fired after kicking kid, tripping up fleeing refugees
Kopirati
Drag cursor here to close