Nema labavo

Novinar ubijen jer je pisao o prevari sa stambenim kompleksom

Jan Kuciak (27) novinar portala Aktuality.sk, ubijen je zajedno s partnericom u gradu Velka Maca, 65 kilometara udaljenom od Bratislave.
Vijesti / Svijet | 26. 02. 2018. u 11:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Slovački novinar koji je pisao o poreznim prevarama gospodarstvenika koji su povezani s vladajućom strankom, pronađen je mrtav, tijekom vikenda, u obiteljskoj kući, objavila je internet stranica Dennik N, prenoseći informaciju ministarstva unutrašnjih poslova, javlja Reuters.

Jan Kuciak (27) novinar portala Aktuality.sk, ubijen je zajedno s partnericom u gradu Velka Maca, 65 kilometara udaljenom od Bratislave. On je upucan, kako pišu mediji, u grudi, a njegova djevojka u glavu. Očekuje se da će policija danas objaviti više detalja o slučaju, ali je, kako se navodi, očito da je likvidacija povezana s njegovim poslom.

Kuciak je 9. veljače objavio priču o sumnji na poreznu prevaru povezanu s luksuznim stambenim kompleksom u Bratislavi, zbog čega je prošle godine grupa prosvjednika tražila ostavku ministra policije Roberta Kalinaka koji je, kako se tvrdi, povezan s investitorom. Obojica osumnjičenih su negirali bilo kakve nezakonitosti.

Kopirati
Drag cursor here to close