Meksiko

Novi predsjednik prodaje 220 milijuna dolara vrijedan zrakoplov svog prethodnika

''Prodajemo sve zrakoplove i helikoptere koje su koristili korumpirani političari'' izjavio je novi meksički predsjednik.
Vijesti / Svijet | 04. 12. 2018. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je tek u subotu održana inauguracija Andrésa Manuela Lopeza Obradora (AMLO), novi je meksički predsjednik počeo provoditi svoje prvo obećanje te prodaje predsjednički zrakoplov, piše Business Insider.

On, naime, smatra da je privatni zrakoplovu koji je koristio njegov prethodnik “pretjerano raskošan” te je još tijekom kampanje obećao da će ga prodati. Riječ je o Boeingu 787-8 Dreamlineru kojeg je Vlada kupila 2016. za 218 milijuna dolara, a nakon što je preuređen za potrebe predsjednika ukupna vrijednost popela se na 239 milijuna dolara.

No, u ponedjeljak će Boeing 787-8 odletjeti do zračne luke Victorville u Kaliforniji i tamo će čekati sljedećeg vlasnika, prenosi Jutarnji list.

''Prodajemo sve zrakoplove i helikoptere koje su koristili korumpirani političari'' izjavio je Lopez Obrador.

U skladu s time, uz predsjednički će avion AMLO prodati i 60 vladinih zrakoplova i 70 helikoptera.

Prema Reutersu, Andrés Manuel Lopez Obrador dao je cijeli niz među narodom popularnih obećanja kao što su ukidanje naknada za bivše predsjednike i smanjenje plaća visokim vladinim dužnosnicima. Uz to, AMLO neće živjeti na luksuznom predsjedničkom imanju Los Pinos poput svojih prethodnika, nego će to imanje prenamijeniti i pretvoriti ga u kulturni centar.

Kopirati
Drag cursor here to close