Kakva zaplijena!

Novi balkanski ''kralj kokaina'': Našli drogu vrijednu milijardu dolara

Drogu su skrivali u sedam brodskih kontejnera, a optuženi su Ivan Đurašević i Fonofaavae Tiasage. Obojica su priznali federalni agentima da su pomogli utovariti kokain na brod.
Vijesti / Svijet | 19. 06. 2019. u 20:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U luci u Philadelphiji odvila je u srijedu ujutro najveća zapljena kokaina u američkoj povijesti.

Na teretnom brodu 'MSC Gayan' federalni agenti otkrili su 16,5 tona kokaina. Protiv dvojice muškaraca koji su priznali utovar droge podignute su federalne optužnice.

Drogu su skrivali u sedam brodskih kontejnera, a optuženi su Ivan Đurašević i Fonofaavae Tiasage. Obojica su priznali federalni agentima da su pomogli utovariti kokain na brod, javlja 24sata.hr.

Drugi časnik Ivan Đurašević trebao je navodno dobiti 50.000 dolara u kriptovalutama nakon što pomogne utovariti kokain. Dok su bili na moru, 14 različitih manjih brodova približilo se brodu kako bi im isporučili drogu. Navodi se da je brod u Ameriku stigao iz Čilea preko Paname i Bahama.

Đurašević je potom uz pomoć brodske dizalice ukrcao kokain na brod, piše CNN. Podgorički portal Vijesti objavio je da je Đurašević crnogorski državljanin s prebivalištem u Budvi.

''Ovo je jedna od najvećih zapljena u našoj povijesti. Ovolika količina može ubiti milijune ljudi. MILIJUNE'', napisao je državni odvjetnik William McSwain.

Njegov ured procijenio je vrijednost zaplijenjenog kokaina na više od milijardu dolara. Brod je bio u Čileu, Peruu, Kolumbiji i Panami tijekom prošlog mjeseca, pokazuju podaci Reutersa o praćenju plovila. Vlasnik teretnog broda, tvrtka Mediterranean Shipping navodi u priopćenju da su upoznati s incidentom i da surađuju s američkim vlastima u razotkrivanju trgovine ilegalnim drogama.

Ovo je posljednja u nizu velikih zapljena na istočnoj obali SAD-a. U Philadelphiji su i u ožujku policijski psi nanjušili veliku količinu droge, točnije 538 kilograma kokaina, čija se vrijednost procijenila na 38 milijuna dolara. Kokain je najčešće konzumirana ilegalna droga u SAD-u, navode federalni službenici.

Kopirati
Drag cursor here to close