Uhićeni vojnici

Nova uhićenja u Turskoj zbog povezanosti sa FETO organizacijom

U sklopu istrage o infiltraciji organizacije u tursku vojsku, tužitelji iz Istanbula izdali su potjernice za aktivnim vojnicima, osumnjičenim za komuniciranje sa članovima FETO-a preko telefonskih govornica i kućnih linija.
Vijesti / Svijet | 22. 02. 2019. u 10:08 Fena
Kopirati

Tursko tužiteljstvo izdalo je naloge za uhićenje 295 aktivnih vojnih lica povezanih s terorističkom organizacijom FETO, koja je stajala iza neuspjelog državnog udara 2016. godine, naveo je anonimni izvor iz pravosuđa. 

U sklopu istrage o infiltraciji organizacije u tursku vojsku, tužitelji iz Istanbula izdali su potjernice za aktivnim vojnicima, osumnjičenim za komuniciranje sa članovima FETO-a preko telefonskih govornica i kućnih linija, istaknuo je izvor.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dodao je da se među osumnjičenima nalaze visoko rangirane osobe, od kojih je osam časnika, prenosi agencija Anadolija. 

Teroristička organizacija Fetulahci (FETO), koju predvodi Fetullah Gulen, nastanjen u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) a čije je izručenje formalno tražila Turska, odgovorna je za krvavi pokušaj puča u Turskoj u noći 15. srpnja.

Članovi te terorističke organizacije godinama su namještanjem ispita napredovali u službi infiltrirajući se tako u institucije države. Potom su najprije u prosincu 2013. godine, članovi FETO-a u pravosuđu Turske kroz namješteni proces zbog navodne korupcije pokušali procesuiranje brojnih visokih dužnosnika. 

Nekoliko godina kasnije uslijedio je i krvavi pokušaj terorista FETO-a kada su 15. srpnja časnici u turskoj vojsci odani toj terorističkoj organizaciji pokrenuli puč. Istraga u vezi s terorističkom organizacijom FETO pokazala je da se radi o globalnoj mreži koja ne predstavlja opasnost samo Turskoj, nego i svakoj drugoj zemlji u kojoj je aktivna, a na to su u više navrata i ukazali i turski dužnosnici.Tijekom pokušaja puča u Turskoj je poginula 251, a ranjeno više od 2.000 osoba.

Kopirati