Od 5. rujna

Norveška uvela karantenu za putnike iz Slovenije i Italije

U pokušaju da spriječi ponovno izbijanje epidemije koronavirusa u zemlji, Norveška je naredila karanten za putnike iz zemalja s više od 20 novih potvrđenih slučajeva COVID-19 na 100.000 stanovnika u protekla dva tjedna.
Vijesti / Svijet | 03. 09. 2020. u 20:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Norveška je priopćila u četvrtak da će uvesti desetodnevni karantenu za sve ljude koji dolaze iz Italije i Slovenije od 5. rujna zbog rastućih brojki zaraženih od COVID-19 u tim zemljama.

Restrikcije će se također primjenjivati na Vatikan i San Marino, ali će biti ublažene za one koji dolaze iz Cipra i šest regija u Švedskoj i Danskoj, navodi ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju.

U pokušaju da spriječi ponovno izbijanje epidemije koronavirusa u zemlji, Norveška je naredila karantenu za putnike iz zemalja s više od 20 novih potvrđenih slučajeva COVID-19 na 100.000 stanovnika u protekla dva tjedna.

Također je savjetovala Norvežane protiv putovanja u te zemlje.

S posljednjim uvrštavanjima na listu, Norveška će ograničiti putovanja iz većine zemalja, dopuštajući putovanje bez karantena samo iz članica EU Mađarske, Slovačke, Finske, Cipra, baltičkih država i dijelova Danske i Švedske, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close