Sporazum

Njemačka vraća migrante Španjolskoj

Glasnogovornica ministarstva unutranjih poslova Eleonore Petermann izjavila je da će u okviru sporazuma koji je stupio na snagu u nedjelju migranti s njemačke granice koji su se ranije registrirali u Španjolskoj biti vraćeni u roku od 48 sati
Vijesti / Svijet | 08. 08. 2018. u 14:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka je objavila u srijedu da je zaključila sporazum sa Španijom da ta zemlja prihvati prethodno registrirane migrante koji su stigli na njemačku granicu, u prvom koraku ka provedbi sporazuma koji ima za cilj ublažiti unutrašnja njemačka politička sporenja oko migracije. 

Glasnogovornica ministarstva unutranjih poslova Eleonore Petermann izjavila je da će u okviru sporazuma koji je stupio na snagu u nedjelju migranti  s njemačke granice koji su se ranije registrirali u Španjolskoj biti vraćeni u roku od 48 sati. Kazala je da Špajolska nije tražila ništa zauzvrat.  

Petermann je kazala da su pregovori s Grčkom i Italijom, koje su veliki izvor migracije u Njemačku, u tijeku. 

U lipnju je ministar unutrašnjih poslova Horst Seehofer zaprijetio jednostranim vraćanjem ranije  registriranih migranata s njemačko-austrijske granice. Kancelarka Angela Merkel inzistira da Njemačka mora postići sporazume s drugim zemljama, prenosi Associated Press.

Kopirati
Drag cursor here to close