Nema planova

Njemačka vlada negirala navode o izvanrednoj sjednici s EU posvećenoj migrantima

Njemačka vlada očigledno održava rasprave u tom kontekstu s nekoliko raznih država članica i s Europskom komisijom'', izjavio je glasnogovornik.
Vijesti / Svijet | 17. 06. 2018. u 14:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka kancelarka Angela Merkel ne planira izvanrednu sjednicu s ostalih nekoliko članica Europske unije pogođenih migrantskom krizom, izjavio je u nedjelju vladin glasnogovornik, negirajući izvještaj visokotiražnih novina Bild.

''Nikakav izvanredni summit EU nije planiran. Sazivanje takvog summita morala bi biti nadležnost institucija (EU). Njemačka vlada očigledno održava rasprave u tom kontekstu s nekoliko raznih država članica i s Europskom komisijom'', izjavio je glasnogovornik.

Bild je u nedjeljnom izdanju javio da Merkel planira raspravljati o rješenjima za migrantsku krizu s Grčkom, Italijom, Austrijom i drugim zemljama uoči summita EU zakazanog za 28 i 29. lipanj. 

Izvještaj je objavljen u jeku sporenja između Merkel i njemačkog ministra unutarnjih poslova Horsta Seehofera oko njegovih planova da pooštri njemačku politiku prema graničnim kontrolama. Trenutni stav Merkel je da se traži rješenje na nivou EU i ona je pozvala na strpljenje, prenosi dpa.

Kopirati
Drag cursor here to close