Ljetovanja

Njemačka: Ukida se zabrana putovanja u inozemstvo?

''Ono što na ljetnom odmoru smatramo normalnim, ove godine neće biti nigdje'', rekao je Maas.
Vijesti / Svijet | 18. 05. 2020. u 11:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upozorenje o zabrani putovanja u inozemstvo, koje vrijedi do 14. lipnja, postupno bi trebalo ukinuti, rekao je njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas.

Šef njemačke diplomacije se sa svojim kolegama savjetuju kako ograničenja mogu biti ublažena u popularnim zemljama za odmor.

Ministar Maas do sada nije davao odgovor kada će biti ukinuta zabrana putovanja iz Njemačke u inozemstvo. Sada je najavio da ograničenje putovanja neće biti produženo nakon 14. lipnja.

Rekao je da se nada da će Nijemci ovog ljeta moći ponovno putovati na odmor u Europu, što su pozitivni događaji u borbi protiv virusa korone u mnogim zemljama.

''Od 15. lipnja više ne bi trebalo biti upozorenja o putovanjima širom svijeta i to želimo zamijeniti savjetima o putovanjima'', rekao je ministar Maas, član SPD-a.

Te bi informacije trebale omogućiti građanima da vide gdje mogu ljetovati, i koja ograničenja vrijede tamo, objasnio je ministar.

Dodao je da se mnoge zemlje pripremaju za otvaranje i izradu detaljnijih uputstava.

Ali upozorio je da ne treba imati prevelika očekivanja.

''Ono što na ljetnom odmoru smatramo normalnim, ove godine neće biti nigdje'', rekao je Maas.

Također ne bi trebalo biti identično ublažavanje mjera, naglasio je, referirajući se na različit razvoj zaraze u Europi.

Maas će danas s kolegama iz zemalja koje su popularna odredišta za njemačke turiste razgovarati o tome kako se ograničenja putovanja zbog pandemije mogu postupno ublažiti.

Španjolska, Italija, Austrija, Grčka, Hrvatska, Portugal, Malta, Slovenija, Kipar i Bugarska pozivaju se na video konferenciju. Cilj sastanka je koordiniran pristup otvaranju granica za turiste, prenosi Tagesschau.

Nakon toga će u srijedu uslijediti razgovori s predstavnicima zemalja s kojima Njemačka ima zajedničku granicu.

Njemačkoj je upozorenje o ograničenju putovanja u inostranstvu posljednji put produženo krajem travnja. Posljednjih dana granični promet prema Francuskoj, Luksemburgu, Austriji i Švicarskoj je ponovo uspostavljen.

Kopirati
Drag cursor here to close