Ograničenje kretanja

Njemačka produžila zabrane do 19. travnja, oprez i tijekom praznika

Građanima je upućeno upozorenje da se suzdrže od putovanja po Njemačkoj i u inozemstvo. To uključuje i posjete rodbini
Vijesti / Svijet | 01. 04. 2020. u 18:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka do kraja uskrsnih praznika, odnosno do 19. travnja, produljuje mjere ograničenog kretanja u svrhu sprječavanja širenja koronavirusa, priopćeno je u srijedu nakon video konferencije kancelarke Angele Merkel s premijerima saveznih pokrajina.

„Od građana se i dalje traži da i tijekom uskrsnih praznika na apsolutni minimum smanje kontakte s osobama koje ne pripadaju užem obiteljskom krugu ili vlastitom kućanstvu“, stoji u dokumentu koji je dostavljan Njemačkoj novinskoj agenciji (dpa) nakon video-konferencije njemačke kancelarke Angele Merkel s premijerima saveznih pokrajina.

Građanima je upućeno upozorenje da se suzdrže od putovanja po Njemačkoj i u inozemstvo. To uključuje i posjete rodbini, prenosi Hina.

Napuštanje vlastitog doma je u načelu i dalje zabranjeno, ali postoje mnoge iznimke, poput odlaska u nabavku, liječniku ili u ljekarnu. Napuštanje doma je dopušteno i za odlazak na posao ili važan poslovni termin.

Iznimke se također odnose i na izlazak iz kuće u svrhu rekreacije. Kontakt na otvorenom je dopušten samo s jednom osobom odjednom. Prema ostalim osobama je potrebno držati razmak od najmanje 1,5 metara.

Na današnjem sastanku je isto tako, kako javlja Dpa, zaključeno kako se neće uvoditi obveza nošenja zaštitnih maski te je jasno stavljeno na znanja da nošenje maski ne oslobađa ostalih obveza koje se odnose na smanjenje socijalnih kontakata.

O daljnjim mjerama, odnosno o produljenju postojećih, raspravljat će se 14. travnja, a prije toga neće biti donošena nova pravila, javlja Hina.

Njemačka kancelarka Angela Merkel je najavila da će se tijekom dana obratiti javnosti s novim pojedinostima.

Kopirati
Drag cursor here to close