Istraga

Njemačka policija promijenila izvješće o napadu u crkvi u Münchenu

Novu verziju policijskog izvješća prenosimo u cijelosti...
Vijesti / Svijet | 23. 04. 2019. u 10:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka policija još jednom je promijenila izvješće o događaju koji se zbio tijekom Uskrsnog bdijenja Hrvatske katoličke zajednice u Münchenu u crkvi Sv. Pavla, a prema aktualnom izvješću, više se ne govori o osobi s psihičkim poremećajima.

Novu verziju policijskog izvješća prenosimo u cijelosti:

“U subotu, 20. travnja 2019. godine, u 21:33 sati muškarac je prekinuo Uskrsno bdijenje Hrvatske katoličke zajednice u Münchenu u crkvi Sv. Pavla. Ušao je u crkvu kroz glavni ulaz, gestikulirajući i vičući nerazumljive riječi. Osim toga, tvrdi se da je u crkvu bacio više kamenja.

Je li optuženi zapravo vikao “Allahu Akbar”, ili je to pogrešna informacija, još uvijek se razmatra. Neki posjetitelji su tada pobjegli iz crkve, a zatim ih je pratilo više posjetitelja u smjeru izlaza. Devet osoba je lakše ozlijeđeno. Četvero od njih prevezeno je u bolnicu.

Čovjeka su najprije držali vjernici i na kraju ga je privela policija. Radi se o 36-godišnjem Somalijcu. U međuvremenu, izdan je nalog za njegovim uhićenjem na temelju sumnje da je narušio javni mir i pokušao izazvati opasan napad. Kod njega nisu pronađeni pirotehnički predmeti i oružje”, stoji u novoj verziji policijskog izvješća, prenosi narod.hr.

Nakon što je u subotu uvečer, tijekom Uskrsnog bdijenja u crkvi sv Pavla u Münchenu, nastala panika među brojnim Hrvatima koji su prisustvovali svetoj misi, a među koje je uletio muškarac afričkog podrijetla uz uzvike : “Tekbir”, tamošnja policija izvijestila je da je riječ o psihički bolesnoj osobi te da nije postojala opasnost od terorističkog napada.

 

Kopirati
Drag cursor here to close