"Hladna" reakcija

Njemačka nezainteresirana za američki prijedlog o antiiranskoj koaliciji

Američki državni tajnik Mike Pompeo u ponedjeljak je doputovao na Bliski istok u nadi da će održati "rasprave kako da se stvori globalna koalicija" protiv Teherana, koja također uključuje Aziju i Europu.
Vijesti / Svijet | 24. 06. 2019. u 14:56 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka je "hladno" reagirala na američku inicijativu o stvaranju globalne koalicije protiv Irana, navodeći da je njen vodeći prioritet ublažavanje napetosti u regiji dok pokušava da spasi nuklearni sporazum s Teheranom iz 2015. 

Američki državni tajnik Mike Pompeo u ponedjeljak je doputovao na Bliski istok u nadi da će održati "rasprave kako da se stvori globalna koalicija" protiv Teherana, koja također uključuje Aziju i Europu. 

Glasnogovornik njemačkog ministarstva vanjskih poslova Christofer Burger danas je izjavio da je Berlin "saznao putem medija" za Pompeove izjave. Dodao je da njihov "glavni cilj ostaje deeskalacija ove ozbiljne situacije". 

Njemačka, Francuska i Britanija, kao i Rusija i Kina ostaju dijelom nuklearnog sporazuma koji je administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa napustila u prošloj godini, prenosi Associated Press.

Kopirati
Drag cursor here to close