Međunarodni kriminal

Njemačka: Na crnogorskom brodu pronađeno pola tone kokaina

Sve su češća uhićenja crnogorskih pomoraca zbog krijumčarenja velikih količina kokaina
Vijesti / Svijet | 02. 05. 2020. u 16:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crnogorska policija priopćila je u subotu da je na brodu 'Budva' u njemačkoj luci zaplijenjeno 500 kilograma kokaina te je na taj način ''prerezana još jedna međunarodna ruta krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Europu''. 

U zajedničkoj akciji u Hamburgu sudjelovali su i agenti američke agencije DEA, te policije Velike Britanije, Portugala, Španjolske, Njemačke i Nizozemske, javlja Hina.

Crnogorski mediji javljaju da brod „Budva“ plovi pod zastavom Crne Gore, da je na njemu crnogorska posada, te da je u petak nešto poslije 22 sata uplovio u luku Hamburg.

Prema informacijama podgoričkih Vijesti, "Budva" je 19. travnja isplovila iz Casablance u Maroku za Hamburg, gdje je trebala ukrcati žitarice za neku od luka u zapadnoj Africi.

Sve su češća uhićenja crnogorskih pomoraca zbog krijumčarenja velikih količina kokaina. Krajem veljače u međunarodnoj akciji koju je koordinirala policija Crne Gore u vodama Venezuele na brodu „Aressa“ zaplijenjeno pet tona kokaina i tada su uhićena četiri crnogorska pomorca.

Sredinom prošle godine crnogorski pomorci uhićeni su u rekordnoj zapljeni kokaina u Sjedinjenim Američkim Državama.

Američke vlasti su tada u luci Philadelphiji na brodu MSC Gayane pronašli 20 tona kokaina. Od šest uhićenih pomoraca s tog broda četvorica su crnogorski državljani, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close