Pomoć svojim građanima

Nizozemski zastupnici planiraju fond za otkup prevelikih kredita građana

Prema nekim podatcima, oko pola milijuna nizozemskih domaćinstava suočava se s rizičnim ili prevelikim dugovima.
Vijesti / Svijet | 10. 10. 2019. u 17:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa državnih zastupnika u Nizozemskoj je pokrenula inicijativu za formiranje državnog fonda kojim bi se otkupljivali preveliki dugovi građana koji nisu u stanju da ih otplaćuju, javlja Agencija Anadolija.

Stranka rada (PvdA) i Kršćanska unija (ChristenUnie) tvrde da bi takvim fondom pomogli brojnim građanima koji nemaju dovoljna novčana sredstva da plate, kako su rekli, prevelike dugove kreditorima.

Prema nekim podatcima, oko pola milijuna nizozemskih domaćinstava suočava se s rizičnim ili prevelikim dugovima.

Gijs van Dijk, iz Stranke rada, izjavio je da dugovi kod građana izazivaju, kako je kazao, pravi kaos i stres u svakodnevnom životu, pa im je u takvim okolnostima još teže pronaći adekvatno rješenje za svoje probleme.

Istaknuo je da bi otkupljivanje prevelikih dugova građanima omogućilo da žive mirnije i sigurnije, te da se riješe velikih financijskih poteškoća.

Eppo Bruins iz stranke ChristenUnie je kazao da je država dužna da pomogne svim svojim građanima i da je svrha države da rješava probleme u društvu.

Planirano je da to bude javno-privatni fond koji bi financirali Vlada, banke, filantropi, socijalne organizacije i crkve.

Kopirati
Drag cursor here to close