Alsin Levant

Nitko ne zna gdje je vozač koji se sumnjiči za Šabanovu smrt

Prema pisanju njemačkih medija, sve u vezi s osumnjičenim drži se u tajnosti jer iz suda nitko ne želi komentirati postupak koji je u tijeku.
Vijesti / Svijet | 13. 01. 2020. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

/ Suđenje za slučaj smrti kralja narodne glazbe još nije počelo

Suđenje za slučaj smrti kralja narodne glazbe još nije počelo i nitko ne zna razlog za odugovlačenje procesa, a nestanak osumnjičenog Turčina za izazivanje saobraćajne nesreće dodatno komplicira sudski proces.

Vozač i turski državljanin Alsin Levant (35) koji je izazvao sudar u kojem je život izgubio pjevač narodne glazbe Šabana Šaulića i njegovog klavijaturista Mirsada Kerića u veljači prošle godine, nestao je iz grada Gitersloa, gdje je donedavno živio, pišu 24.sata.

Prema pisanju njemačkih medija, sve u vezi s osumnjičenim drži se u tajnosti jer iz suda nitko ne želi komentirati postupak koji je u tijeku. - U međuvremenu, kako se priča, on više ne živi u Giterslou. Direktor Okružnog suda u tom gradu nije imao odgovor na pitanje zašto se toliko dugo čeka na početak suđenja - piše njemački portal NW i dodaje:

''Suđenje će biti održano, ali je pitanje kad će to dogoditi. Prošlo je pola godine od podizanja optužnice, a još uvijek nije poznat datum suđenja koje se s pažnjom čeka u Srbiji''.

Državni tužitelj Kristof Makel problem u kašnjenju početka procesa vidi u Okružnom sudu u Giterslou, a dodao je da je obitelj postala 'nestrpljiva' jer ubojica još nije došao pred lice pravde, navode strani mediji.

Državni tužitelj, Kristof Makel, u svibnju 2019. dao je izjavu za medije, u kojoj je rekao da je Alsin Levent dostavio svoju adresu sudu i da ne postoji mogućnost da napusti državu. Levantov odvjetnik nije htio javno otkriti gdje se turski državljanin trenutno nalazi, a razlog su brojne prijetnje smrću koje mu svakodnevno upućuju brojni Šabanovi obožavatelji.

Prema podacima koje je istraga do ovog trenutka utvrdila, Levent a se sumnjiči za nemarnu vožnju kojom je ubio dvije osobe. Budući da je vozio pod utjecajem alkohola, vjeruje se da bi mogao dobiti i zatvorsku kaznu.

Šabanova obitelj planira podići privatnu tužbu protiv turskog državljanina te tražiti odštetu u iznosu od 300.000 eura za pretrpljenu bol zbog gubitka voljenog člana obitelji.

Kopirati
Drag cursor here to close