Rusija

Nisu vjerovali što se događa: Snimili pad aviona u kojemu su letjeli

Putnici malog aviona koji su snimali polijetanje sa aerodroma u Magadanu bili su užasnuti kad su shvatili da njihov zrakoplov neće uspjeti uzletjeti.
Vijesti / Svijet | 22. 02. 2020. u 12:15 Bljesak.info
Snimili pad aviona An-2

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Putnici malog aviona koji su snimali polijetanje sa aerodroma u Magadanu bili su užasnuti kad su shvatili da njihov zrakoplov neće uspjeti uzletjeti. Umjesto da uzleti, srušio se, ali srećom u incidentu nitko nije poginuo.

Video, snimljen iz aviona Antonov An-2, koji se srušio u četvrtak na sjeveru Rusije, prikazuje zrakoplov koji je pokušao da uhvati visinu neposredno nakon polijetanja. Njegova brzina djeluje sporo, gubi brzinu i u jednom trenutku se avion gotovo zaustavlja u zraku nakon čega počinje padati dok se od putnika čuje krik.

Svih 12 putnika i dva člana posade preživjeli su pad, ali njih sedam je ozlijeđeno. Srećom, niti jedna ozljeda nije opasna po život.

Foto: Соцсети / An-2 koji je pao u Magadanu 

Slike s mjesta nesreće koje su objavili istražitelji u regiji Magadan, gdje se incident dogodio, pokazuju štetu koju je zrakoplov pretrpio. Slomljeno mu je lijevo krilo i nosni se propeler snažno savio.

An-2 je mali jednomotorni dvokrilac s više od sedamdeset godina letne službe. Pod nazivom "Kukuruznik" (zaprašivač usjeva na engleskom), ima izvanrednu sposobnost slijetanja i uzlijetanja sa makadamskih pista i običnih travnatih površina.

Kao što mu nadimak sugerira, široko se koristio u poljoprivredi, kao i malo transportno vozilo, trenažni avion i drugo. U Rusiji se ne proizvodi od 1990. godine, ali stotine letjelica i dalje lete diljem zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close