Dan državnosti

Čuveni Niagarini slapovi osvijetljeni u bojama hrvatske zastave

Zajednica Hrvata u Ontariu imala je ključnu ulogu u prosperitetu te provincije, rekao je Doug Ford
Vijesti / Svijet | 30. 05. 2021. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska danas slavi Dan državnosti prisjećajući se 30. svibnja 1990., kada su nakon desetljeća komunističke vlasti, stvoreni temelji modernog Sabora i potvrđena njegova povijesna uloga u očuvanju hrvatske državnosti. Dan državnosti ove godine obilježava se na 31. godišnjicu konstituiranja prvog demokratskog i višestranačkog Sabora kojemu je za predsjednika bio izabran Žarko Domljan.

Tim su povodom sinoć u bojama hrvatske zastave bili Niagarini slapovi, što je organiziralo hrvatsko veleposlanstvo u Ottawi. Hrvatska turistička zajednica objavila je te snimke na društvenim mrežama. Slapovi su bili obasjani bojama hrvatske zastave na 15 minuta, od 22 sata do 22:15, prenosi Jutarnji.hr.

Hrvatima diljem svijeta je čestitao Doug Ford, premijer Ontarija. Tamošnja zajednica Hrvata imala je ključnu ulogu u prosperitetu te provincije te je oblikovala tamošnju bogatu kulturu, rekao je.

''Želio bih im zahvaliti i što su se iskazali tijekom pandemije i pokazali pravi duh Ontarija. Hvala svim Hrvatima u Ontariju što čine ovo mjesto boljim. Sretan vam Dan državnosti'', poručio je Ford.

Njegov je govor na Facebook stranici podijelilo Veleposlanstvo Kanade u Hrvatskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close