Johnson ipak preminuo

Ni premijer nije mogao pomoći svome prezimenjaku s intenzivne njege

Pokojni Ian Johnson je najvjerojatnije prvi član osoblja British Airwaysa koji se zarazio koronavirusom. Zasad nisu objavljene eventualne druge okolnosti u vezi sa smrću ovog pacijenta.
Vijesti / Svijet | 13. 04. 2020. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Action Press / Britanski premijer Boris Johnson

Britanski premijer Boris Johnson dosad je jedini državnik koji je morao ležati u bolnici - štoviše na intenzivnoj njezi - zbog zaraze koronavirusom.

On je u jednome trenutku morao primati kisik kako bi njegova pluća normalno radila, ali nije morao na respirator. Nakon što je prebrodio krizu, Johnsonov organizam se počeo vidno oporavljati te je relativno brzo otpušten iz bolnice.

Premijer Johnson, uz najveću zahvalnost medicinskom osoblju, kaže kako je u njegovom slučaju kritično bilo 48 sati, u kojima su stvari mogle krenuti u dobrome, ali i u fatalnom smjeru.

On se posebno je zahvalio svim ljudima iz bolničkog osoblja pojedinačno, istaknuvši medicinske sestre Jenny s Novog Zelanda i Luis iz Portugala.

"Kako su stvari mogle ići u bilo kojem smjeru, spasili bi mu život tako što nisu odvajale od mene na odjelu intenzivne njege u kritičnih 48 sati", rekao je Johnson u videu na Twitteru.

Zanimljivo je pak da je šef britanske vlade na intenzivnom odjelu imao susjeda prezimenjaka - Iana Johnsona, koji se nažalost nije izvukao.

Ian Johnson, samo nekoliko godina stariji od 55-godišnjeg prezimenjaka Borisa, bio Član posade zrakoplovne kompanije British Airways, a 17. ožujka letio je u američki grad Nashville (Tenessee) i natrag.

Pokojni Johnson je najvjerojatnije prvi član osoblja British Airwaysa koji se zarazio koronavirusom. Zasad nisu objavljene eventualne druge okolnosti u vezi sa smrću ovog pacijenta.

Inače, Ian Johnson jedna je od preko 10.000 žrtava koronavirusa u Velikoj Britaniji, koja prema riječima vladina savjetnika Jeremyja Farrara očekuje najveću stopu smrtnosti od korona pandemije u Europi.

Što se tiče premijera Borisa Johnsona, on je po izlasku iz bolnice preselio u vladinu rezidenciju Chequers, smještenu 65 kilometara od Londona.

Foto: Reuters / Dvorac Chequers, jedna od rezidencija britanske vlade

Na Uskrs je Boris Johnson kratko svratio do ureda u Downing Streetu, gdje se našao sa svojom trudnom zaručnicom Carry, koja je također zaražena.

Sa svojom dragom i psom Dylin, premijer se zaputio u rezidenciju Chequers, gdje će boraviti do daljnjega, uz propisanu policijsku zaštitu.

Ovaj dvorac potječe iz 16. stoljeća, a kao vladina rezidencija koristi se od 1921. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close