Akayed Ullah

New York: Osumnjičeni za eksploziju bombe optužen za terorizam

Mladić je na autobusnu postaju Port Authority jučer ušao s bombom vezanom oko struka, ali mu je naprava ispala i eksplodirala u podzemnom prolazu.
Vijesti / Svijet | 12. 12. 2017. u 18:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osumnjičeni za jučerašnju eksploziju bombe u centru New Yorka Akayed Ullah optužen je za terorizam, potvrdila je njujorška policija, prenosi Anadolija.

Policija je u utorak na Twitteru priopćila da je Ullah optužen za terorističku prijetnju i posjedovanje oružja. Federalne optužbe očekuju se kasnije.

On je na autobusnu postaju Port Authority jučer ušao s bombom vezanom oko struka, ali mu je naprava ispala i eksplodirala u podzemnom prolazu. Ullah je ranjen, a u njegovom pokušaju napada ozlijeđene su još tri osobe.

Zamjenik komesara za obavještajne poslove i borbu protiv terorizma John Miller izjavio je za američku televiziju CBS da osumnjičeni napadač nije bio poznat policiji od ranije.

Njujorška policija u ponedjeljak je priopćila da je napad izveo 27-godišnji Akayed Ullah koji je 2011. godine s obitelji stigao u SAD iz Bangladeša.

Ullah je navodno u SAD ušao s izbjegličkom vizom, a iz policije su naveli da je putem interneta naučio kako se izrađuje bomba.

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da je osumnjičeni za jučerašnji bombaški napad vizu dobio po osnovu povezivanja obitelji, te je pozvao Kongres da revidira sustav izdavanja takvih viza. 

Kopirati
Drag cursor here to close