Otrovan

Navaljni prebačen u Njemačku na liječenje

Navaljni (44), oštar kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina, primljen je u četvrtak u bolnicu u sibirskom gradu Omsku nakon što mu je pozlilo.
Vijesti / Svijet | 22. 08. 2020. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski oporbeni aktivist Aleksej Navaljni doputovao je u subotu zrakoplovom u Berlin gdje bi se trebao nastaviti liječiti pošto je prebačen iz bolnice u Sibiru, objavila je njegova glasnogovornica Kira Jarmiš na Twitteru.

Navaljni (44), oštar kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina, primljen je u četvrtak u bolnicu u sibirskom gradu Omsku nakon što mu je pozlilo. Njegova obitelj i politički saveznici tvrde da je "otrovan", javlja Hina.

Ruska bolnica u koju je oporbeni čelnik primljen u četvrtak odobrila je u petak njegov prijevoz u Njemačku rekavši da je njegovo zdravstveno stanje "stabilno", pošto se isprva protivila tome.

Medicinski zrakoplov koji je unajmila njemačka nevladina organizacija sletio je u petak ujutro u zračnu luku u Omsku. Njemački liječnici su pregledali Navaljnog i utvrdili da je sposoban za prijevoz u Berlin gdje će se liječiti.

Protivnik Kremlja trebao bi biti primljen u Caritasovu bolnicu u Berlinu, gdje se prije njega liječio još jedan ruski oporbenjak Pjotr Verzilov, kojeg je prevezla ista nevladina organizacija, Cinema for Peace.

Navaljni je u četvrtak bio na putu iz Tomska, u Sibiru, u Moskvu kad mu je pozlilo. Zrakoplov je zbog toga prisilno sletio u Omsk, u zapadnom Sibiru.

Ondje je primljen u bolnicu, na odjel intenzivne skrbi gdje je priključen na respirator. Trenutačno je u komi.

Njegovo okružje tvrdi da je bio žrtva "namjernog trovanja" te da mu je "nešto ubačeno u čaj".

Kopirati
Drag cursor here to close