Reakcija Palestine

Netanyahuovi potezi unijeti će napetost i nasilje u regiju

''Naselja krše međunarodni legitimitet i međunarodno pravo, po kojima se sva izraelska naselja na palestinskoj zemlji smatraju nelegalnim''
Vijesti / Svijet | 20. 02. 2020. u 20:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Palestina je u četvrtak osudila plan izraelskog premijera Benjamina Netanyahua da izgradi tisuće doseljeničkih domova u Jeruzalemu, nazivajući tu odluku "sustavnom destrukcijom dvodržavnog rješenja".

''Netanyahuovo inzistiranje na gradnji domova doseljenika sustavna je destrukcija dvodržavnog rješenja kako bi se proveo američki "plan stoljeća" - izjavio je Nabil Abu Rudeineh, glasnogovornik palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa.

''Naselja krše međunarodni legitimitet i međunarodno pravo, po kojima se sva izraelska naselja na palestinskoj zemlji smatraju nelegalnim'' - dodao je Abu Rudeineh.

Glasnogovornik je također ukazao na Netanyahuove pokušaje da pridobije glasove izraelske desnice na predstojećim izborima na štetu Palestinaca.

''Svi Netanyahuovi pokušaji neće donijeti mir ni stabilnost nikome, i uvest će regiju u veće napetosti i nasilje'' – upozorio je Abu Rudeineh.

Palestinski dužnosnik pozvao je na "hitnu intervenciju međunarodne zajednice" na zaustavljanju izraelskih aktivnosti.

Netanyahu je danas objavio promociju gradnje oko 5.200 jevrejskih domova u krajnje osjetljivoj regiji istočnog Jeruzalema, prenosi Xinhua.

 

Kopirati
Drag cursor here to close