James Mattis

Nema slabljenja sankcija Sjevernoj Koreji bez denuklearizacije

"Sjeverna Koreja dobit će pomoć samo ako učini provjerljive i nepovratke korake ka nuklearizaciji", istaknuo je Mattis.
Vijesti / Svijet | 03. 06. 2018. u 09:17 Bljesak.info
Kopirati

Američki ministar obrane James Mattis izjavio je u nedjelju kako ne bi trebalo biti "nikakvog popuštanja" kada je riječ o sankcijama protiv Sjeverne Koreje dok zemlja ne ostvari punu denuklearizaciju, prenijeli su južnokorejski mediji.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"U najboljem slučaju možemo predvidjeti neravnomjeran tijek pregovora", kazao je Mattis uoči trilateralnog sastanka sa sjevernokorejskim i japanskim ministrima obrane u Singapuru, prenijela je južnokorejska agencija Yonap.

"Moramo održati snažno, suradničko, obrambeno stajalište kako bismo omogućili našim diplomatima da pregovaraju s pozicije snage u ovom kritičnom trenutku", rekao je američki ministar obrane.

"Sjeverna Koreja dobit će pomoć samo ako učini provjerljive i nepovratke korake ka nuklearizaciji", istaknuo je Mattis, prenijela je Hina.

Mattis je o sankcijama Koreji govorio uoči vrlo iščekivanog susreta američkog predsjednika Donalda Trumpa sa sjevernokorejskim čelnikom Kimom Jongom Unom u Singapuru 12. lipnja.

Američki ministar obrane u Singapuru sudjeluje na sastanku foruma Shangri-La Dialogue, godišnjeg sigurnosnog foruma na kojem se sastaje s južnokorejskim ministrom obrane Songom Yongom Moo-om i s japanskim ministrom Itsunorijem Onoderom.

Kopirati