James Mattis

Nema slabljenja sankcija Sjevernoj Koreji bez denuklearizacije

"Sjeverna Koreja dobit će pomoć samo ako učini provjerljive i nepovratke korake ka nuklearizaciji", istaknuo je Mattis.
Vijesti / Svijet | 03. 06. 2018. u 09:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki ministar obrane James Mattis izjavio je u nedjelju kako ne bi trebalo biti "nikakvog popuštanja" kada je riječ o sankcijama protiv Sjeverne Koreje dok zemlja ne ostvari punu denuklearizaciju, prenijeli su južnokorejski mediji.

"U najboljem slučaju možemo predvidjeti neravnomjeran tijek pregovora", kazao je Mattis uoči trilateralnog sastanka sa sjevernokorejskim i japanskim ministrima obrane u Singapuru, prenijela je južnokorejska agencija Yonap.

"Moramo održati snažno, suradničko, obrambeno stajalište kako bismo omogućili našim diplomatima da pregovaraju s pozicije snage u ovom kritičnom trenutku", rekao je američki ministar obrane.

"Sjeverna Koreja dobit će pomoć samo ako učini provjerljive i nepovratke korake ka nuklearizaciji", istaknuo je Mattis, prenijela je Hina.

Mattis je o sankcijama Koreji govorio uoči vrlo iščekivanog susreta američkog predsjednika Donalda Trumpa sa sjevernokorejskim čelnikom Kimom Jongom Unom u Singapuru 12. lipnja.

Američki ministar obrane u Singapuru sudjeluje na sastanku foruma Shangri-La Dialogue, godišnjeg sigurnosnog foruma na kojem se sastaje s južnokorejskim ministrom obrane Songom Yongom Moo-om i s japanskim ministrom Itsunorijem Onoderom.

Kopirati
Drag cursor here to close