Amerika

Nema sigurnosne prijetnje u kompleksu Kongresa koji je privremeno bio blokiran

Sigurnosne snage su ranije danas blokirale zgradu Kongresa i područje oko nje zbog prijavljene vanjske sigurnosne prijetnje.
Vijesti / Svijet | 18. 01. 2021. u 18:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Reuters / Nema sigurnosne prijetnje u kompleksu Kongresa koji je privremeno bio blokiran

Nakon kraće blokade kompleksa Kongresa Sjedinjenih Američkih Država (SAD), policija u Washingtonu priopćila je da nema sigurnosne prijetnje i da je situacija normalizirana, javlja Anadolu Agency (AA).

Sigurnosne snage su ranije danas blokirale zgradu Kongresa i područje oko nje zbog prijavljene vanjske sigurnosne prijetnje.

Novinari akreditirani unutar Kongresa javili su da je unutar kompleksa izdano upozorenje ljudima da samostalno ne napuštaju zgradu Kongresa, niti prilaze vanjskih prozorima.

Uporedo s tim, evakuirano je i područje na kojem su bile u tijeku pripreme za probu ceremonije inauguracije novog američkog predsjednika Joea Bidena koja će se održati u srijedu.

Nedaleko od Kongresa prijavljen je i požar, a s tog mjesta se dizao dim, zbog čega je i došlo do uzbune u i oko Kongresa.

Washingtonska Vatrogasna služba na Twitteru je priopćila da je požar izbio pod mostom u obližnjem kvartu i da je ugašen. U priopćenju se navodi da u požaru nije bilo stradalih.

Tajna policija je potom priopćila da sigurnosna prijetnja ne postoji i da je situacija normalizirana.

Kompleks Kongresa, odnosno zgrada Kapitol Hill, trenutno ima svojevrsni status vojne zone unutar koje se priprema inauguracija novog američkog predsjednika Bidena. Kompleks je ograđen barijerama, uključujući i zgradu Vrhovnog suda.

Zgrada Kongresa je bila poprište velikih nereda koji su izbili 6. siječnja kada su pristalice odlazećeg američkog predsjednika Donalda Trumpa provalile unutar zgrade. Tijekom tih nereda poginulo je pet osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close