Antonov An-26

Nema preživjelih u padu ruskog zrakoplova

Među putnicima je bila i gradonačelnica Palane, Olga Mohireva, objavili su mediji pozivajući se na lokalne izvore
Vijesti / Svijet | 06. 07. 2021. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nema preživjelih u padu zrakoplova s 28 ljudi koji se u utorak srušio na ruskom Dalekom istoku, objavile su ruske novinske agencije pozivajući se na spasilačke službe.

Zrakoplov Antonov An-26 letio je na liniji iz regionalne prijestolnice Petropavlovsk-Kamčatski u Palanu, mjesto na sjeveru poluotoka Kamčatke, kada je izgubio kontakt sa zračnom kontrolom, objavilo je ministarstvo za izvanredne situacije.

Pozivajući se na službene izvore agencija Interfax objavila je da je zrakoplov udario u brdo dok se spremao na slijetanje u uvjetima loše vidljivosti.

Ruske vlasti zadužene za civilno zrakoplovstvo objavile su da je pronađeno mjesto pada zrakoplova, a na mjesto događaja stigli su spasilački timovi.

Ministarstvo je objavilo da su u zrakoplovu bila 22 putnika i šest članova posade. Među putnicima je bila i gradonačelnica Palane, Olga Mohireva, objavila je agencija TAAS pozivajući se na lokalne izvore.


Vrijeme u tom području bilo je oblačno u vrijeme nestanka zrakoplova, navele su ruske agencije, koje dodaju da je zrakoplov bio u upotrebi od 1982.

Sigurnosno stanje ruskog civilnog zrakoplovstva poboljšalo se posljednjih godina, no nesreće zrakoplova, posebice onih stare godine proizvodnje, koji su u upotrebi u udaljenim regijama zemlje, razmjerno su česti, piše Hina.

Zrakoplovi iz sovjetskog doba, koji se još uvijek koriste i u vojne i u civilne svrhe u nekoliko zemalja, bili su uključeni u niz smrtonosnih nesreća otkako su se počeli koristiti prije 50 godina.

Antonov-28, isti tip zrakoplova, srušio se 2012. u šumama Kamčatke leteći na istoj ruti. Tom prilikom poginulo je deset ljudi, a istražitelji su objavili da su oba pilota bila pijana u trenutku nesreće.

Kopirati
Drag cursor here to close