Halo

Nazvao Plenkovića zbog bolesne djece pa dobio kaznu

Jelić je rekao kako je svjestan što govori, pa je najavio da će doći do tajnice i premijera te im "pokazati gdje im je mjesto" i da će ih "zgromiti".
Vijesti / Svijet | 09. 04. 2018. u 08:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadesetjednogodišnji Ivan Jelić iz Lošinja telefonom je nazvao Vladu Hrvatske da bi je kritizirao kako nema novca za bolesnu djecu, a pritom je zaprijetio da će "kupiti avion i srušiti Vladu", zbog čega je uhićen.

Jelić je telefonom nazvao Vladu, revoltiran činjenicom da država ima novca za polovne borbene zrakoplove, a nema za lijekove za teško bolesnu djecu.

Nazvao javno dostupan broj hrvatske Vlade i tražio da ga spoje s premijerom Anrejem Plenkovićem, prenose hrvatski mediji.

Njegov je poziv preusmjeren na telefon ureda premijera, pa se Jeliću javila Plenkovićeva osobna tajnica koja ga je zamolila da se predstavi, te upitala treba li premijera privatno ili službeno. Mladić se predstavio i rekao kako premijera ne treba privatno.

"Vlada ima novca za skupe zrakoplove, a nema za teško bolesnu djecu", rekao je Jelić, kome je na teret stavljeno da je prijetio da će "kupiti zrakoplov i razvaliti, srušiti Vladu", prenosi Srna.

Jelić je rekao kako je svjestan što govori, pa je najavio da će doći do tajnice i premijera te im "pokazati gdje im je mjesto" i da će ih "zgromiti".

Na sudu je izrazio žaljenje zbog svog nastupa, ali kaže da nije izrekao prijeteće riječi nego da je samo isticao činjenicu da Vlada nema novca za bolesnu djecu, ali ima za skupe borbene zrakoplove.

Sudac je odbacio prijedlog tužiteljstva koje je za Jelića tražilo istražni zatvor, ali mu je odredio četiri mjere opreza - izrečena mu je zabrana napuštanja boravišta, tri puta tjedno mora se javljati policiji, a zabranjeno mu je bilo kakvo, izravno ili neizravno, kontaktiranje i uznemiravanje osoba koje se u ovom slučaju smatraju oštećenima.

Kopirati
Drag cursor here to close