Potpuno iscrpljen

Navaljni neprepoznatljiv: Pojavio se na sudu nakon štrajka glađu

U svom prvom pojavljivanju nakon štrajka glađu obrijani Navalni izgledao je fizički iscrpljeno i čini se da je značajno smršavio.
Vijesti / Svijet | 29. 04. 2021. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: The Guardian / Aleksej Navaljni na suđenju

Ruski čelnik oporbe Aleksej Navaljni, koji se nalazi u zatvoru i donedavno je štrajkao glađu, pojavio se danas na sudu te izgleda mršavo i iscrpljeno.

44-godišnji Navaljni služi kaznu zatvora u trajanju od dvije i pol godine zbog kršenja uvjetne kazne na temelju ranije presude za koju on tvrdi da je bila politički motivirana, piše The Guardian.

U svom prvom pojavljivanju nakon štrajka glađu obrijani Navaljni izgledao je fizički iscrpljeno i čini se da je značajno smršavio.

Navaljni je 31. ožujka, tijekom boravka u zatvoru, započeo štrajk glađu tražeći odgovarajuću medicinsku njegu zbog bolova u nogama i leđima.

23. travnja je priopćio kako prekida štrajk koji je trajao puna 24 dana.

"Liječnici, kojima potpuno vjerujem, jučer su javnost obavijestili o činjenici da smo postigli dovoljno i da mogu prekinuti štrajk glađu. Bit ću potpuno iskren, njihove riječi da testovi pokazuju kako 'za kratko vrijeme više neće biti nikoga koga bi mogli liječiti' činile su mi se vrijednima pažnje", objavio je tim Alekseja Navaljnog na Instagramu.

Navaljni je u objavi rekao kako će nastaviti tražiti da ga posjećuju liječnici koji ne dolaze iz ruskog zatvorskog sustava kako bi mu pomogli s gubitkom osjeta u rukama i nogama.

Kopirati
Drag cursor here to close