Preko Twittera

NATO saveznici: Trump oštro kritizirao Njemačku

"Ako Njemačka Rusiji daje milijarde dolara za plin i energiju, kako onda NATO može biti dobra strana?", napisao je predsjednik SAD-a na Twitteru.
Vijesti / Svijet | 12. 07. 2018. u 08:39 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump, koji boravi u Briselu na dvodnevnom Samitu lidera članica Sjevernoatlantskog saveza (NATO), kritizirao je Njemačku.

"Ako Njemačka Rusiji daje milijarde dolara za plin i energiju, kako onda NATO može biti dobra strana?", napisao je predsjednik SAD-a na Twitteru.

Naveo je kako samo 5 od 29 zemalja članica NATO-a ispunjava svoje obaveze u okviru Alijanse, napominjući da SAD troši na milijarde dolara za sigurnost Europe.

Istaknuao je i kako zemlje NATO-a trebaju izdvajati najmanje 2 posto BDP-a za obranu, ne do 2025. godine, kako je planirano, nego što prije.

U novootvorenom sjedištu Sjevernoatlantskog saveza (NATO) u Briselu jučer je počeo dvodnevni Samit lidera članica te organizacije.

Domaćin samita, generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg dočekao je lidere 29 članica, uključujući i turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, američkog predsjednika Donalda Trumpa te šefice vlada Velike Britanije i Njemačke Theresu May i Angelu Merkel.

Kopirati
Drag cursor here to close