'Neprijatelji'

Napadač iz Australije planirao i ubojstvo Angele Merkel

Iznio je listu "neprijatelja visokog ranga", uključujući Merkel, turskog predsjednika Redcepa Tayipa Erdogana i gradonačelnika Londona Sadiqa Khana.
Vijesti / Svijet | 15. 03. 2019. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napadač iz Australije Brenton Tarrant, koji je preuzeo odgovornost za napade na džamije na Novom Zelandu, pozvao je u svom manifestu na ubojstvo političara koji su "neprijatelji" europskih zemalja, a na vrhu liste je njemačka kancelarka Angela Merkel.

Iznio je listu "neprijatelja visokog ranga", uključujući Merkel, turskog predsjednika Redcepa Tayipa Erdogana i gradonačelnika Londona Sadiqa Khana. 

Tarant je opisao Merkel kao "majku svih antibijelih i antigermanskih stvari na svijetu", optuživši je da je "rasno očistila Europu od Europljana". 

Opisujući turskog predsjednika Erdogana, Tarrant je naveo da je "vođa najveće islamske grupe unutar Europe", te da ga je potrebno ukloniti "da bi se eliminirao glavni neprijatelj Rusije i oslabio NATO". 

Govoreći o gradonačelniku Londona, on je rekao da je Khan "pakistanski muslimanski osvajač" jer "želi etnički zamijeniti britanski narod u Ujedinjenom Kraljevstvu". 

Prema njegovom manifestu, može se zaključiti da svoje ideje zasniva na ideologiji o supremaciji bijelaca, ali ujedno podržava i eko-fašizam. To je radikalna ideologija koja spaja fašizam i ekologiju, navodi "Sputnjik", prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close