Policija gledala

Napad koji je zgrozio zemlju: Razularena masa pretukla policajku

Video snimka incidenta postala je viralna, a predsjednik stranke osudio je napad na Twitteru.
Vijesti / Svijet | 01. 07. 2019. u 08:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesnaest muškaraca uhićeno je u južnoj indijskoj državi Telangana nakon što što su 'šumsku policajka' brutalno pretukli štapovima, dok su policajci gledali, prenosi BBC.

Gomila, na čelu s članom vladajuće stranke u državi, prosvjedovala je protiv vožnje plantažama stabala u nedjelju. Video snimka incidenta postala je viralna, a predsjednik stranke osudio je napad na Twitteru.

Policajka za šume se liječi u bolnici zbog teških ozljeda.Video snimka incidenta pokazuje kako rulja napada na policajku bambusovim štapovima, dok ona stoji na traktoru i pokušava ih smiriti.

Snimke su postale viralne u Indiji i dovele su do bijesa diljem zemlje. To je navelo predsjednika Telangana Rashtra Samithi (TRS) Kalvakuntlu Taraka Rama Rao da osudi incident na Twitteru.

Vođa gomile identificiran je kao Koneru Krishna Rao, lokalni dužnosnik koji je brat zastupnika TRS-a. Stranka je potvrdila kako je također uhićen.

U svoju obranu, gospodin Rao rekao je lokalnim medijima da pokušava "osigurati pravdu za plemenske farmere jer su šumski dužnosnici uništavali svoje usjeve".

"Odjel za šume terorizira plemenske poljoprivrednike i nasilno prisvaja svoju zemlju", kazao je, dodajući kako je napad bio "slučajan".

Dvojica policajaca, koji su bili na mjestu zločina u vrijeme napada, suspendirani su zbog toga što nisu zaštitili časnika, potvrdio je BBC Telugu.

Incident se dogodio u gradu Kagaznagaru, gdje je državni šumarski odjel dobio odobrenje za vožnju plantaže u sklopu projekta Kaleshwaram - veliki sustav navodnjavanja, koji je inauguriran prošlog tjedna.

Oporbene stranke u državi, stranka Bharatiya Janata (BJP) i stranka kongresa snažno su osudile napad.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close