Pucnjevi

Naoružani Albanci upali u srbijansko selo?!

Vijesti / Svijet | 27. 02. 2019. u 15:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupina naoružanih Albanaca upala je rano jutros u selo Rastelica kod Kuršumlije i jednome od mještana ukrala traktor, objavili su srbijanski mediji.

I agencija Tanjug se poziva na pisanje medija i navodi kako se prilikom upada čula i pucnjava, te da se u selu nalaze jake policijske snage.

Pored Rastelice, Albanci su upali u još jedno selo, navodi Tanjug.

Kuršumlija je naselje i središte istoimene općine u južnom dijelu Republike Srbije.

Službenih informacija od MUP-a o ovom incidentu još nema.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas nakon razgovora s političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije da Priština nastavlja s ozbiljnim i opasnim provokacijama, koje dramatično ugrožavaju opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.


Situacija u kojoj se danas nalazi Srbija i srpski narod na Kosovu i Metohiji izuzetno je teška, istaknuo je, zbog stvari koje su se dogodile u posljednjih 24 sata.

Vučić je ocijenio da će Srbija biti u bezizlaznoj situaciji, ako se nastavi ''ofanzivno ponašanje Prištine, uz niz opasnih provokacija''.

Vučić je, poslije razgovora s političkim predstavnicima Srba s Kosova, rekao da će obaviti konsultacije sa svim značajnijim europskim i svjetskim partnerima, uključujući Kinu, po pitanju ovakvog razvoja situacije...

''Situacija u kojoj se danas nalazi Srbija i srpski narod na Kosovu i Metohiji izuzetno je teška'', istaknuo je, ''zbog stvari koje su se dogodile u posljednjih 24 sata''.

Kopirati
Drag cursor here to close